Η Οινοποιία Μπουτάρη γιορτάζει

140+ χρόνια
Η οινοποιία Μπουτάρη είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο ιστορικές οινοποιίες της Ελλάδας. Από την ίδρυση της το 1879 στην Νάουσα από τον Γιάννη Μπουτάρη, προ-παππού του σημερινού Προέδρου, Κωνσταντίνου Μπουτάρη, η εταιρία έθεσε τα θεμέλια για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.
Η οινοποιία Μπουτάρη έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην διάσωση και στην ανάπτυξη των τοπικών γηγενών ποικιλιών αμπέλου σε όλες τις περιοχές στις οποίες η εταιρία είναι παρούσα με τα οινοποιεία της: στην Νάουσα, στη Γουμένισσα, στην Μαντινεία, στην Αττική, στην Σαντορίνη και στην Κρήτη. Η οινοποιία Μπουτάρη υπήρξε πρωτοπόρος και στον τομέα του οινοτουρισμού ανοίγοντας πρώτη το 1990 τις πόρτες του Οινοποιείου της Σαντορίνη στο κοινό και προσφέροντας εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές.
Η παρουσία της οινοποιίας Μπουτάρη με 40 κρασιά σε πάνω από 25 χώρες αλλά και τα πολυάριθμα βραβεία της την καθιστούν έναν άξιο Πρεσβευτή των ποιοτικών ελληνικών κρασιών στην Ελλάδα και στο κόσμο.

Ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης με τη Χριστίνα, μια από τις τρεις κόρες του, δίπλα στο πορτραίτο του ιδρυτή της εταιρείας και προπάππου του, Γιάννη Μπουτάρη.

Εταιρικές βραβεύσεις

Την πορεία της εταιρείας μέσα στα χρόνια έχουν σφραγίσει πάνω από 570 εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και βραβεία σε σημαντικούς οινικούς διαγωνισμούς.
Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις που έχει λάβει η Οινοποιία Μπουτάρη ήταν το 2020, όταν τιμήθηκε με τη μεγάλη διάκριση Οινοποιείο της Χρονιάς 2020. Η διάκριση αυτή της απονεμήθηκε για 19η χρονιά από το αμερικάνικο περιοδικό Wine & Spirits, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες του κόσμου που έχουν διαχρονικά διακριθεί πάνω από 19 χρονιές! Επίσης, έχει τιμηθεί Ευρωπαϊκό Οινοποιείο της Χρονιάς από το εγκεκριμένο περιοδικό Wine Enthusiast.

Οινοποιεία και κτήματα Μπουτάρη