Σελλάδια Μπουτάρη

Το Σελλάδια Μπουτάρη έχει ένα διαυγές φωτεινό κίτρινο χρώμα και πολύπλοκά αρώματα από εσπεριδοειδή, λευκόσαρκο ροδάκινο, ώριμη μπανάνα καθώς και μία νότα από αποξηραμένα βότανα. Στο στόμα κυριαρχούν τα αρώματα πράσινου μήλου. Έχει γεμάτο σώμα και αφράτη οξύτητα και μία πολύ όμορφη και μακριά επίγευση με ένα βελούδινο και απαλό τελείωμα. Συνδυάζεται εξαιρετικά με θαλασσινά, με μακαρόνια με σάλτσα pesto αλλά και με λευκά κρέατα. Απολαύστε το κρύο από 8-12ο C.

 

Ποικιλίες Σταφυλιού: Ασύρτικο και Αηδάνι

Περιοχή: Σαντορίνη

Χώρα: Ελλάδα

Κατηγορία Ποιότητος: ΠΟΠ Σαντορίνη –  Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη

Τύπος Κρασιού: Λευκός Ξηρός

 

Το αμπέλι
Τα σταφύλια για το κρασί Σελλάδια προέρχονται αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της οινοποιίας Μπουτάρη συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων που φυτεύτηκε πρώτη φορά το 1992 με τις γηγενείς ποικιλίες Ασύρτικο και Αθήρι. Ο αμπελώνας βρίσκεται στην νότια ζεστή πλευρά του νησιού και έχει πολύ αραιή βλάστηση με 2500 φυτά ανά 10 στρέμματα.

 

Οινοποηση

Για την οινοποίηση του ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: ψύξη των εισερχόμενων σταφυλιών στους 10°C σε ψυκτικό θάλαμο, χειροδιαλογή σε τράπεζα διαλογής, εκκραγιστήριο, απαλό πρόγραμμα πίεσης σε αδρανή ατμόσφαιρα, στατική απολάσπωση με παράλληλη ψύξη του μούστου, αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 16-20°C, battonage και ανάδευση λεπτών οινολασπών για την βελτίωση του όγκου.

Κατηγορία:

ΣΟΔΕΙΑ 2013

Αλκοόλη: 13,0%
Πτητική οξύτητα: 9,7 meq/lt acetic acid
Ολική οξύτητα: 5,7 gr/lt tartaric acid
pH: 3,21
Ζάχαρα: 2,3 gr/lt
Διαθέσιμα μεγέθη: 750ml
Κιβώτιο: 6 φιάλες

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Σοδειά 2007
Silver Best in Class International Wine & Spirits Competition