Σαντορίνη Μπουτάρη
Η Σαντορίνη Μπουτάρη έχει απαλό και κρυστάλλινο αχυρένιο χρώμα. Έχει μία εξαιρετική μύτη με διάρκεια που πλαισιώνεται από αρώματα εξωτικών φρούτων, εσπεριδοειδών καθώς και από αρώματα λεμονιάς, γιασεμιού, υακίνθου και μάραθου. Ένα εξευγενισμένο λευκό ξηρό κρασί με ξεκάθαρη αίσθηση αλμυρότητας και μεταλλικότητας. Η Σαντορίνη Μπουτάρη έχει πλούσιο σώμα και μία υψηλή οξύτητα που της προσδίδει μία υπέροχη μακριά και ζεστή επίγευση. Ταιριάζει εξαιρετικά με φρέσκα ψάρια στο γκριλ ή στο φούρνο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και θυμάρι, φρέσκα ή αχνιστά στρείδια, γαρίδες με λεμόνι, μακαρόνια με θαλασσινά, ελληνική σαλάτα και τυριά με ήπια οξύτητα όπως η φέτα και τα κατσικίσια τυριά. Απολαύστε την κρύα στους 8-12ο C.
Ποικιλία Σταφυλιού: 100% Ασύρτικο
Περιοχή: Σαντορίνη
Χώρα: Ελλάδα
Κατηγορία Ποιότητος: ΠΟΠ Σαντορίνη – Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Τύπος Κρασιού: Λευκός Ξηρός
Το αμπέλι
Τα σταφύλια του Ασύρτικου για την Σαντορίνη Μπουτάρη προέρχονται από επιλεγμένα αμπελοτόπια από τα ηφαιστειογενή και αμμώδη εδάφη της Σαντορίνης. Τα αμπέλια είναι 50-60 ετών και καλλιεργούνται με την παραδοσιακή μέθοδο σε σχήμα καλαθιού, την γνωστή Κουλούρα. Η μέση στρεμματική απόδοση είναι 2500-3500 κιλά/στρέμμα.
Οινοποίηση
Για την οινοποίηση της Σαντορίνης ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: ψύξη των εισερχόμενων σταφυλιών στους 10°C σε ψυκτικό θάλαμο, χειροδιαλογή σε τράπεζα διαλογής, εκκραγιστήριο, απαλό πρόγραμμα πίεσης σε αδρανή ατμόσφαιρα, στατική απολάσπωση με παράλληλη ψύξη του μούστου, αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 14-18°C, battonage και ανάδευση λεπτών οινολασπών για την βελτίωση του όγκου.
Πρόσφατα βραβεία και διακρίσεις
Σοδειά 2016
Robert Parker’s Wine Advocate, 92 βαθμοί.
Silver International Wine Competition Thessaloniki, Greece, 2017
Σοδειά 2015
Wine Enthusiast 92 βαθμοί
Wine & Spirits 92 βαθμοί
Wine Advocate 90 βαθμοί