Οινοποιείο Μπουτάρη Σαντορίνη

Ανακαλύψτε Το!
Η οινοποιία Μπουτάρη είναι μία από τις πιο ιστορικές και πιο βραβευμένες ελληνικές οινοποιίες. Από την ίδρυση της το 1879 στην Νάουσα, η εταιρία έβαλε τις βάσεις για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών και συνεισέφερε σημαντικά στην αναβίωση και ανάπτυξη των γηγενών ποικιλιών αμπέλου σε όλες τις περιοχές που είναι παρούσα με τα οινοποιεία της. Η οικογένεια, οι αμπελουργοί και οι οινολόγοι της οινοποιίας Μπουτάρη ξεκίνησαν να εξερευνούν αμπελουργικά την Σαντορίνη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο πρώτος τρύγος στο οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης έγινε το 1989. Τα τελευταία 30 χρόνια οι γεωπόνοι και οινολόγοι της εταιρίας μετέδωσαν μεγάλη γνώση και εμπειρία άλλα πάνω απ’ όλα πρωτοποριακές αμπελουργικές και οινοποιητικές τεχνικές. Η οινοποιία Μπουτάρη ήταν αυτή που έθεσε νέα επίπεδα ποιότητας για τον τρύγο και για την παραγωγή κρασιών Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Σαντορίνη, και εκπαίδευσε πολλούς από τους επιτυχημένους νέους Σαντορινιούς οινοποιούς. Η Σαντορίνη είναι ένα μαγικό μέρος για να παράγεις κρασιά. Είμαστε πολύ ευτυχείς και περήφανοι που έχουμε παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της αμπελουργίας, στην βελτίωση της ποιότητας των τοπικών κρασιών αλλά και στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο οινοποιείο μας για ένα μαγικό οινικό ταξίδι!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

Τα φημισμένα μας κρασιά από την Σαντορίνη

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΜΑΣ

δείχνουν την προσήλωσή μας στην Υψηλή Ποιότητα
Wine-Spirits

BOUTARI WINERIES
AT THE HALL OF FAME
OF WINE&SPIRITS MAGAZINE
Wine-Enthousiast
BOUTARI WINERIES
EUROPEAN WINERY YEAR
2008
Wine-Spectator
KALLISTI RESERVE 2010
92 points
parker
VINSANTO BOUTARI 2008
92 points

PRIVATE & SEMI PRIVATE TOURS

Νέες Οινογαστρονομικές Εμπειρίες
Αγαπάμε πολύ το κρασί και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή μας την αγάπη! Δημιουργήσαμε λοιπόν δύο νέες οινογαστρονομικές εμπειρίες για να τις απολαύσετε με την ησυχία σας είτε μόνο με τους φίλους/την οικογένεια σας  (Private) είτε με μία μικρή ομάδα οινόφιλων (Semi Private). Για να κάνουμε τη ζωή σας πιο απλή και πιο όμορφη προσφέρουμε τις δύο αυτές νέες μας υπηρεσίες και με μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας.
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ

με το κρασί της επιλογής σας
Το κρασί το απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο όταν το συνδυάζουμε με νόστιμο φαγητό. Φάβα, ντοματοκεφτέδες, παραδοσιακό λουκάνικο είναι μερικά από τα τοπικά πιάτα που μαγειρεύουμε και σερβίρουμε καθημερινά από τις 11:00 έως τις 18:00. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φέρετε τους φίλους ή την οικογένεια σας και να τα απολαύσετε μαζί με ένα ποτήρι κρασί από την μεγάλη μας επιλογή κρασιών σε ποτήρι.