Κουλούρα Ροζέ

Η Κουλούρα Ροζέ είναι ένα ροζέ κρασί από την γηγενή ποικιλία Μαντηλαριά με λαμπερό ροζ χρώμα με κερασιές ανταύγιες. Στη μύτη παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον έντονο μπουκέτο στο οποίο κυριαρχούν αρώματα από ροδοπέταλα τριαντάφυλλου, από ώριμα ντοματίνια, από καραμέλα αλλά και μαρμελάδα φράουλα. Ένα ελαφρύ και φρέσκο ροζέ κρασί με μία τραγανή οξύτητα και όμορφα αρώματα φρούτων και λουλουδιών που διαρκούν στο στόμα. Η Κουλούρα Ροζέ είναι το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσει πιάτα με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα, πίτσα, μακαρόνια ή risotto με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό. Απολαύστε την δροσερή στους 8-12°C.

 

Ποικιλία Σταφυλιού: 100% Μαντηλαριά

Περιοχή: Σαντορίνη

Χώρα: Ελλάδα

Κατηγορία Ποιότητος: ΠΓΕ Κυκλάδες – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες

Τύπος Κρασιού: Ροζέ Ξηρός

 

Το αμπέλι

Τα σταφύλια της Μαντηλαριάς για την Κουλούρα ροζέ, προέρχονται από επιλεγμένα αμπελοτόπια  από τα ηφαιστειογενή και αμμώδη εδάφη της Σαντορίνης. Τα αμπέλια στην Σαντορίνη είναι 50-60 ετών και καλλιεργούνται με την παραδοσιακή μέθοδο σε σχήμα καλαθιού, την γνωστή Κουλούρα από την οποία πήρε και το όνομά του το κρασί. Η μέση στρεμματική απόδοση είναι 2500-3500 κιλά / στρέμμα.

 

Οινοποίηση

Τα σταφύλια μετά τον διαχωρισμό της ρόγας από τα κοτσάνια στο εκραγιστήριο μεταφέρονται στο πιεστήριο όπου γίνεται η έκθλιψη των ρωγών, που συμβάλλει στο σπάσιμό τους και την απελευθέρωση του χυμού. Ο χυμός εκροής μεταφέρεται σε δεξαμενές όπου ξεκινάει η αλκοολική ζύμωση.  Η ζύμωση του χυμού πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες, στους 18C, για την απόκτηση των αρωμάτων ζύμωσης. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης τα κρασιά μεταγγίζονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης όπου ωριμάζουν μέχρι την εμφιάλωση τους.

 

Διαθέσιμο μόνο στο Οινοποιείο Μπουτάρη στην Σαντορίνη και σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία στο νησί.

Category:

ΣΟΔΕΙΑ 2013

Αλκοόλη: 13,8%
Πτητική οξύτητα: 7,2 meg/lt. acetic acid
Ολική οξύτητα: 6,1 gr/lt tartaric acid
pH: 3.19
Διαθέσιμα μεγέθη: 750 ml
Κιβώτιο: 6 φιάλες

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ