Καλλίστη Reserve Μπουτάρη

Η Καλλίστη Reserve Μπουτάρη είναι ένα κρασί με λαμπερό κίτρινο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα παλαίωσης (ξύλο, φουντούκια, καπνός και βανίλια) που δένουν αρμονικά με τα αρώματα φρούτου της ποικιλίας (μήλο και ροδάκινο). Η Καλλίστη Reserve είναι ένα κρασί με γεμάτο σώμα, πλούσιο, λιπαρό, στρογγυλό με εξαιρετική δομή και ισορροπημένη οξύτητα. Έχει μία ζεστή μακριά επίγευση με την τυπική μεταλλικότητα του Ασύρτικου. Είναι ένα κρασί που επιδέχεται μακροχρόνια παλαίωση. Η Καλλίστη Reserve ταιριάζει εξαιρετικά με αστακό, ψητά ψάρια με σκόρδο και λεμόνι ή lime, μακαρονάδα με θαλασσινά ή με γαρίδες, καβουροσαλάτα, φρέσκα οστρακοειδή καθώς και λευκά πικάντικα κρέατα ή καπνιστά τυριά. Απολαύστε την δροσερή στους 10-12ο C.

 

Ποικιλία Σταφυλιού: 100% Ασύρτικο

Περιοχή: Σαντορίνη

Χώρα: Ελλάδα

Κατηγορία Ποιότητος: ΠΟΠ Σαντορίνη – Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη

Τύπος Κρασιού: Λευκός Ξηρός

 

Το αμπέλι
Τα σταφύλια του Ασύρτικου για την Καλλίστη Reserve προέρχονται από επιλεγμένα αμπελοτόπια από τα ηφαιστειογενή και αμμώδη εδάφη της Σαντορίνης. Τα αμπέλια είναι 50-60 ετών και καλλιεργούνται με την παραδοσιακή μέθοδο σε σχήμα καλαθιού, την γνωστή Κουλούρα. Η μέση στρεμματική απόδοση είναι 2500-3500 κιλά/στρέμμα.

 

Οινοποίηση
Για την οινοποίηση της Καλλίστης Reserve ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: ψύξη των εισερχόμενων σταφυλιών στους 10°C σε ψυκτικό θάλαμο για να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα της ποικιλίας, χειρoδιαλογή σε τράπεζα διαλογής, εκκραγιστήριο, απαλό πρόγραμμα πίεσης σε αδρανή ατμόσφαιρα. Στατική απολάσπωση μέρους της παραγωγής με παράλληλη ψύξη του μούστου, αλκοολική ζύμωση στους 14-18°C για να βγάλουμε τα πρωτογενή και δευτερογενή αρώματα, battonage και ανάδευση λεπτών οινολασπών για την βελτίωση του όγκου. Τέλος μεταφέρουμε το κρασί σε νέα Γαλλικά δρύινα βαρέλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 6 μήνες. Μετά την εμφιάλωση το κρασί παλαιώνει για 3 μήνες στην φιάλη πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

 

Πρόσφατες Διακρίσεις

Σοδειά 2017: 19ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2019 Χάλκινο Μετάλλιο

Σοδειά 2012: Wine & Spirits 92 βαθμοί

Σοδειά 2010: Wine & Spirits 90 βαθμοί Wine Spectator 92 βαθμοί Wine Enthusiast 92 βαθμοί 

Κατηγορία:

ΣΟΔΕΙΑ 2015

Αλκοόλη: 13,2%
Πτητική οξύτητα: 6,5 meq/lt acetic acid
Ολική οξύτητα: 5,8 gr/lt tartaric acid
pH: 3,09
Ζάχαρα: 3,1 gr/lt
Θειώδη (So2): 134 ppm
Διαθέσιμα μεγέθη: 750ml
Κιβώτιο: 6 φιάλες

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Σοδειά 2017
19ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2019 Χάλκινο Μετάλλιο

Σοδειά 2012
Wine & Spirits 92 βαθμοί

Σοδειά 2010
Wine & Spirits 90 βαθμοί
Wine Spectator 92 βαθμοί
Wine Enthusiast 92 βαθμοί

Καλλίστη Reserve 2007
Gold International Wine Competition of Thessaloniki 2009
Silver Concours Mondial de Bruxells 2009
Distinction Decanter World Wine Awards 2010

Καλλίστη Reserve 2006
Silver International Wine Competition of Thessaloniki 2007

Καλλίστη Reserve 2005
Silver Decanter World Wine Awards 2007

Καλλίστη Reserve 2004
Silver Decanter World Wine Awards 2006
Distinction Wine Competition Prowein 2006

Καλλίστη Reserve 2003
Silver Challenge International du vin Blaye Bourg 2005
Bronze Decanter World Wine Awards 2004

Καλλίστη Reserve 2002
Bronze International Wine & Spirits Competition 2004

Καλλίστη Reserve 2000
Silver Vinalies Internationales 2003

Καλλίστη Reserve 1990
Silver Challenge International du vin Blaye Bourg 1994